Humlehagemat

bord5

Humlehagemat er oppskrifter som har fulgt meg gjennom mange år her i Humlehagen!

Humlehagemat er maten jeg elsker – men som stadig forandrer seg gjennom at jeg oppdager nye ingredienser, får nye ideer og blir begeistret og beriket med ny inspirasjon!

Noen ganger er humlehagemat så hverdagslig – den er fylt av gode matminner som jeg vil skape om og om igjen!  Andre ganger utfordrer jeg meg selv  litt, og  humlehagematen blir plutselig helt annerledes! Den blir som ren magi..og da vet jeg ikke helt om det er maten, duftene, stemningen, de herlige menneskene eller en slags kombinasjon!

Min humlehagemat er lett å skape! Den er ikke komplisert, og i bunnen ligger alltid et ønske om å lage mat som er god for kroppen og gir masse næring til sjelen! Jeg er opptatt av de gode råvarene, og i humlehagemat-oppskriftene brukes alltid økologiske matvarer når dette er mulig. Jeg synes ofte at maten blir best med få, men veldig gode ingredienser! Hvis du kjøper olivenolje, så ikke kjøp den billigste, men kjøp heller en flaske som er virkelig god. Kjøp færre råvarer, men velg heller gode ting og gjerne økologisk. Vær kresen når du handler råvarene du skal bruke i matlagingen!

Grunnleggende i min matfilosofi er respekt for alt vi spiser – for alt som vokser i naturen – i hagen min, for dyrene og deg og meg. For meg er mat helse, sunnhet og vekst!

Så er mat en uunnværlig glede og  en viktig ingrediens – i det gode livet!

Humlehagemat er mat som lages uten forkle, med helt alminnelige kjøkkenredskaper og ofte med litt søl på disken og smuler på gulvet! Det hender at grytene svir seg skikkelig i bunnen og at deigen min slett ikke vil heve seg – joda! Jeg har så absolutt hatt mine katastrofer her i kjøkkenkroken! Men det er da det virkelig gjelder å holde motet oppe folkens – og latter er en magisk ingrediens som passer inn i absolutt alle matretter på kjøkkenet!

Så må jeg innrømme at det kan være en utfordring for meg å følge ei oppskrift!

For jeg begynner gjerne å forandre på oppskriften..og tilpasse den til min egen smak og det som finnes i kjøleskapet – men det er ikke bestandig  så dumt! Fordi da kan jo det aller meste bli til en spennende matrett med ingredienser som allerede finnes fra før i matskapet!

Slik kan også kjøkkenet ditt plutselig bli et kunstnerisk og kreativt sted å være!

Humlehagemat er ikke perfekt. Men noen ganger når det dufter helt fabelaktig i mitt lille kjøkken og de friske råvarene skinner mot meg i vakre farger og jeg kjenner på den gode følelsen av å samle sjeler.. til det aller viktigste møtestedet vi har – nemlig rundt et bord..da kjenner jeg alltid på den sitrende gode lykkefølelsen!

Og – den vanvittige gleden!

Velkommen skal du være! Jeg håper du vil kose deg med bildene av måltider og mat – og oppskriftene mine som kommer etterhvert – og kanskje?

Kanskje du vil prøve å lage  humlehagemat du også?

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s