Gulrotkake

gulrotkake

En saftig gulrotkake er en av mine absolutte favoritter!
Det er også mulig å leke seg litt med kakepyntingen, og servere kaken med friske roser på!

Indgredienser:

200 gram brunt sukker
2 dl olje
4 egg
275 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 ts natron
2 ts kanel
4 middels småraspete gulrøtter
1 dl rosiner(kan sløyfes)
1 dl malte mandler

Kakefyll.

2 esker Philadelphia smøreost naturell
ca 100 gram melis (etter smak)

Fremgangsmåte:

Pisk det brune sukkeret sammen med oljen i en mikser.
Tilsett eggene og visp godt.
Bland oppi alt det tørre.
De finraspede gulrøttene blandes inn for hånd til slutt.

Kakeform: 24-26 cm rund form.

Steketid. 45 minutter/175 grader/nederste rille

Kakefyllet blandes sammen og smøres på kaken når den er kald.

gulrotkake1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s