Bruschetta

bruschetta1

Bruschetta er en nydelig antipasti – en herlig liten forett..eller kanskje? Kanskje du vil servere bare bruschetta? Antipasti kan være grønnsaker i alle varianter – grillede, marinerte, lune i salater, bakte eller fylte – det er gjerne nydelige smaksopplevelser for øynene og ganen!

For meg er bruschetta også den optimale sommermaten – det er fantastisk å bruke de friske solmodne små cherrytomatene i denne retten – gjerne økologiske! Og hva er vel ferske tomater uten basilikum! I denne retten bruker jeg urtene ganske så generøst..det er sjelden det blir for mye, så jeg bare nyter når gjestene snuser ut i luften og hiver innpå av min humlehage-bruschetta!

Til bruschetta kan du gjerne bruke daggammel loff – jeg skjærer skivene i to og beregner minst tre halve skiver pr. person og ca to store tomater pr person eller tilsvarende med små tomater – mer eller mindre – det kommer an på om du kun skal lage en liten forrett eller om du har matelskere som virkelig  elsker bruschetta på besøk!

bruschetta3

Indgredienser:

cherrytomater eller vanlige tomater

din beste olivenolje (gjerne økologisk)

frisk basilikum

havsalt eller maldonsalt

presset hvitløk etter smak

skiver av loff eller landbrød

bruschetta

Fremgangsmåte:

Del opp tomatene. Bland med olivenolje og finhakket basilikum.Smak godt til med salt. Drypp olivenolje rett fra flasken på skiver av loff eller landbrød, og stek/grill skivene noen minutter på 200-225 grader til de er passelig sprø – de skal ikke bli brune, stå ved ovnen og pass på! Ta skivene ut av ovnen, og gni over hver skive med hvitløksbåter som du har renset på forhånd. Til slutt legger du tomatblandingen på skivene og serverer med det samme.

bruschetta2

 ” Ved bordet eldes man ikke” forteller et gammelt siciliansk ordspråk – det tror jeg stemmer!

Benvenute – tutti a tavola!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s