Pinnebrød

pinnebrød2

Pinnebrød kan du lage ute på bål eller bålpanne hele året!

Ingredienser:

4 dl hvetemel

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

4 ss olje

1 1/2 dl melk

Fremgangsmåte:

Bland det tørre. Ha i olje og melk. Arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i en plastpose hvis du skal ha den med på tur.

Ved bålet:

Tvinn strimler av deigen rundt et spyd eller rundt ei grillpølse, og stek pinnebrødet over flammene eller glørne. Det trengs god tid, snu pinnebrødet ofte og brødet er ferdig når det slipper pinnen lett!

 Tips:

Du kan også steke deigen i pannen på et stormkjøkken. Lag en leiv på ca 2 cm og stek noen minutter på hver side.

Du kan også blande oppi smakstilsetninger som krydder, revet ost eller soltørkede tomater!

En søt fristende variant er sjokoladebiter i pinnebrøddeigen!

En humlehage-favoritt får du hvis du ruller deigstrimlene i en blanding av sukker og kanel like før du snurrer deigen rundt pinnen – det blir rett og slett et kanelbolle-pinnebrød!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s