Lun sommersalat med scampi

salat2

Dette er en middagssalat som er litt sommerlig! Kanskje det er den sprø aspargesen som gir den helt spesielle sommerfølelsen?

Men du kan servere denne salaten hele året!

salat3

Ingredienser til 2 personer:

Du trenger kremet balsamicoeddik, ravigottesaus, sprø brødkrutonger(kan kjøpes ferdige), diverse grønn salat – en blanding av f eks spinat, ruccola , salathode, agurk, cherrytomater, ferske rensede asparges og scampi.

salat1

Fremgangsmåte:

Ta fram to fat. Ta først noen striper med kremet balsamico  på  tallerkenene. Fordel så “det grønne” og halve cherrytomater i den mengden du synes er passelig til dette måltidet på begge fatene.

Hvis du ikke har ferdige brødkrutonger, så steker du nå terninger av tørt brød i ei varm panne med olje og 1-2 pressede hvitløkbåter. Stek til de er gylne og sprø, strø litt maldonsalt over og sett pannen til side.

Nå freser du raskt rensede scampi ca 8-10 scampi pr. person eller etter ønske – i olje til de er rosa – det tar et par minutter og så strør du over litt salt og pepper etter smak – det er også veldig godt med en anelse chili!

Det siste minuttet steker du aspargesen oppi sammen med scampiene.

Nå fortsetter du videre med å legge på fatene. Fortsett med striper av ravigottesaus over ” det grønne”, så legger du på varme scampi, varm asparges og gylne brødkrutonger på toppen.

salat

Kanskje denne salaten blir det lille ekstra en nydelig sommerkveld på terrassen?

Velbekomme!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s