Ørret-lunsj

asparges2

Dette er en humlehagelunsj – men det kan like gjerne være en fargerik deilig middag eller en kveldsrett!

Stekt ørret, enkel salat og aparges – et fargerikt og veldig enkelt måltid å tilberede og servere!

Når den sprø, friske aspargesen ligger i butikkhyllene, da velger jeg ofte den fristende grønne aspargesen som tilbehør!

Asparges

 Ørret-lunsj til 4 personer:

1-2 stykker ørret pr. person

fiskekrydder

rømme

1 bunt asparges

sitron

hvitløk

olivenolje

salt

pepper

salathode, ruccola, agurk, paprika,  tomater, pinjekjerner og kremet balsamico.

asparges1

Salat:

Lag salaten først. Legg noen striper av kremet balsamicoeddik i bunnen av salatskålen. Bland det du liker av grønt og bruk gjerne noe fargerikt på toppen. Litt kremet balsamicoeddik til slutt.

Sett salaten til side og ta fram stekepanne. Sett på middels varme. Rist en neve pinjekjerner raskt i tørr stekepanne –  til de blir gylne – ikke brune – pass på!

Strø de ristede pinjekjernene over salaten like  før du serverer.

asparges5

Asparges – beregn 3-4 asparges pr. person:

Ta fram ei smurt ildfast form. Vask og rens aspargesene forsiktig – knekk eller skjær bort den nederste delen av aspargesen som er litt treaktig. Legg de rensede aspargesene i formen. Strø over en-to klyper maldonsalt, 2-3 ss olivenolje, en presset hvitløksbåt og saften av en sitronbåt. Legg gjerne 2-3 sitronbåter i formen også – det er dekorativt og gir deilig smak!

Aspargesformen stekes like før servering.

240 grader/midt i ovnen/3-4 minutter

Åpne ovnsdøren en gang under stekingen og rist litt på formen.

Ørret:

Fisken steker du 3-4 minutter på hver side i ekte smør. Bruk et fiskekrydder som du liker – eller salt og pepper.

Rømme serveres på bordet.

asparges3

1: Gjør klar salaten. 2: Rist pinjekjernene og sett dem til side.  3: Sett stekeovnen på 240 grader, og gjør aspargesen klar i formen. 4:  Stek fisken. På slutten – når du ser at fisken snart er ferdig, så setter du aspargesformen inn i ovnen – og snart er alt klart! 5: Strø pinjekjernene over salaten og sett salaten på bordet.

Gjestene kan sette seg til bords!

Så tar du ut aspargesformen fra ovnen – strør over et lite dryss med maldonsalt – før du setter  den duftende fargerike aspargesformen direkte på bordet – wow!

Bon appetit!

asparges4

Advertisements

1 thought on “Ørret-lunsj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s