Knekkebriks

Knekkebriks4

Har du lyst til å lage sprø, deilige knekkebriks?

Dette er næringsrike kjeks som er laget helt uten hvetemel – de er laget av frø, kjerner, mandler og egg.

Ingredienser til 8-10 stk:

1 egg

3 ss sesamfrø

3 ss solsikkekjerner

3 ss malte mandler

1/3 ts maldonsalt

150 grader/15 minutter/stekebrett med bakepapir midt i ovnen

Fremgangsmåte:

Alt blandes i en bakebolle. Settes med ei spiseskje  utover et stekebrett med bakepapir – glattes litt utover så de blir flate og i ønsket fasong og størrelse.

Når de er ferdigstekte, så slår jeg av ovnen – setter ovnsdøra på gløtt og lar de ligge et kvarter å tørke før jeg legger kjeksene på glass eller boks – ikke lukk igjen lokket før de er helt kalde.

Jeg bruker å tredoble oppskriften når jeg først baker knekkebriks – 3 egg osv – for de går gjerne fort unna!

Knekkebriks er gode til en kopp kaffe eller te – til frokost, lunsj, i nistepakken og også til osteanretningen!

Som ostekjeks kan du gjerne strø over litt ekstra maldonsalt eller himalayasalt før steking – da får du salte knekkebriks som er ekstra gode til ostebordet.

Knekkebriks inneholder lite karbohydrater og egner seg godt for mennesker som ikke tåler hvetemel og for diabetikere.

Knekkebriks3

Lykke til med dine knekkebriks!

Knekkebriks

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s