Knasende sprø musli

 

Musli

Denne kornblandingen er veldig enkel å lage selv!

Ingredienser:

1 liter store eller små havregryn

150 gram grovmalte valnøtter

200 gram grovmalte mandler

1 dl solsikkefrø

2 dl sesamfrø

2 dl kokosmasse

3 dl gresskarkjerner

6-7 ss rapsolje

3-4 ss honning

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle. Rapsoljen og honningen varmes forsiktig – honningen skal bare så vidt smelte sammen med oljen mens du rører rundt. Ha oljeblandingen opp i det tørre med en gang – bruk en slikkepott og fortsett med å røre veldig godt et par minutter.

Kornblandingen fylles nå opp i ei langpanne – eller du kan bruke to stekebrett – bruk bakepapir. Ha ei tresleiv liggende klar, så du kan røre i blandingen noen ganger underveis.

I40 grader/ca 35 minutter/varmluft/de siste 10 minuttene ovnsdøra på gløtt.

Det er lurt å følge med under stekingen og røre rundt i blandingen av og til. Muslien skal bli sprø og gyllen – ikke for mørk. De siste ti minuttene setter du tresleiva i ovnsdøra og steker ferdig med døra på gløtt.

Kornblandingen avkjøles helt før du oppbevarer den i glass eller boks.

Denne porsjonen er passelig å lage til en familie på 3-4 personer – barna elsker den og det har en tendens til å bli fort tomt i boksen!

Musli1

Denne kornblandingen kan også brukes i andre småretter og kosemat – det kommer oppskrifter etterhvert!

Hvis du ønsker det, så er det veldig enkelt å gjøre denne retten hel-økologisk – de fleste ingrediensene får du tak i på dagligvarebutikker og helsekost.

Musli2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s