Fiskeburger

Fiskeburger

Dette er ei oppskrift på fiskeburger som jeg lager av frossenfisk som har tint på kjøkkendisken. Fiskeburgerne er gode som vanlig middag eller du kan servere dem i pita – eller hamburgerbrød med salat til. De smaker aller best nystekte og servert med det samme.

Disse fiskeburgerne er glutenfrie. Du kan utvikle oppskriften ved å f eks bruke urter, chili eller annet krydder – du kan blande fiskesorter og finne din helt egen og familiens favoritt!

Fiskeburger1

Du trenger en food – prossessor.

Ingredienser:

Ca 1 kg opptint frossen fisk

1/2 – 1 løk etter smak

1 dl matfløte

4 ss fiberhusk (bindemiddel)

1-2 ts salt etter smak

pepper

muskat (kan sløyfes)

3 egg

Fremgangsmåte:

Kjør alt sammen i food-prossoren – husk å ta med væsken fra opptiningen av fisken – det er viktig bindemiddel!

Ta fram stekepanne og smør til stekingen.

Gjør klar ei ildfast form som du setter på ei plate med svak varme og folie til å dekke over fiskeburgerne etter hvert som du steker.

Stek en liten prøve-fiskeburger for å kjenne om det er nok pepper og salt – og om konsistensen er ok. For løs fiskefarse kan fikses med litt mer fiberhusk.

Stek gylne fiskeburgere og legg dem under folien i formen til du er ferdig.

Fiskeburger2

Fiskeburger av frossenfisk – et enkelt alternativ  i en travel hverdag!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s