Mormor-eplekake

sconas1


Ingredienser:

125 gram smør

125 gram sukker

2 eggeplommer

2 ts bakepulver

200 gram hvetemel

2 dl melk

4 store eller 5 små epler

sukker

kanel

180 grader/24 cm form/stekes nederst i ovnen på rist/35-40 minutter

Fremgangsmåte:

Skru ovnen på 180 grader. Smør ei form på 24 cm.

Pisk sammen smør og sukker hvitt i ei kjøkkenmaskin. Ha i eggeplommene. Bland bakepulveret inn i hvetemelet og bland alt opp i kjøkkenmaskinen sammen med melken.

Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i kakerøren. Ha kakerøren over i formen.

Skrell eplene og lag eplebåter. Rull eplebåtene i en blanding av sukker og kanel, og stikk dem tett ned i kakerøren i formen. Strø sukker og kanel over kaken tilslutt.

Stek kaken i 35-40 minutter. Den skal være gylden – ha god farge, men ikke være brun.

Tips:

Hvis du bruker røde epler, så er det fint å la noe av det røde skallet sitte igjen på noen av eplebåtene og stikke dem ned i kakerøren slik at det røde skallet vises når kaken er ferdig stekt –  det blir lekkert for øyet!

Perlesukker er godt! Strø  litt over kaken før stekingen!

Dobbel porsjon blir mormor-eplekake i ei lita langpanne – en ide hvis det er mange rundt bordet!

Under ser du min eplekake i formen før steking – eggehvitene er blandet lett inn i kakerøren.

Scones

Mormor-eplekake serveres med vaniljeis eller pisket krem med ekte vaniljefrø i!

Scones 2

Lykke til med din mormor-eplekake!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s