Fletteloff

loff

Dette er en grunndeig.

Oppskriften kan brukes  til 2 middels fletteloff, 16 – 18 små rundstykker, 16 små horn eller kuvertbrød.

Hvis du dobler oppskriften er det passelig deig til 3 store loff i brødformer.

I dag lagde jeg 2 stk  fletteloff som jeg stekte på stekebrett – loffen kan også flettes og stekes i to brødformer, da får den vanlig brødfasong men lekkert flettemønster på toppen.

Ingredienser:

ca 1 liter hvetemel

1 ts salt

1 ss sukker

3-4 ss smeltet smør

3 dl melk

50 gram gjær

Fremgangsmåte:

Bland det tørre i kjøkkenmaskinen og tilsett væsken så det blir en vanlig gjærdeig.  Hold igjen litt av melet, tilsett det til slutt når du ser at deigen blir passelig og akkurat slipper bakebollen.

Heve deigen til dobbelt størrelse.

Ta fram to stekebrett med bakepapir. Gni litt smør på benken så slipper du mel til utbakingen.

Del deigen i to – og hver del i tre biter. Trill ut tre pølser på ca 40 cm og lag ei flette som du legger fra hjørne til hjørne på stekebrettet, og likedan på det andre brettet.

Hev fletteloffene på et lunt sted til ca dobbelt størrelse.

Pensle fletteloffene med egg og eventuelt strø på valmue – eller sesamfrø.

220-240 grader/15-20 minutter/rille nr to nedenfra/stekebrett med bakepapir

Tilpass temperaturen til din ovn, og følg med under stekingen slik at loffen blir friskt gylden og ikke brunstekt.

loff1

Fletteloff – når du vil overraske med det bitte lille ekstra!

Lykke til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s