Rørte tyttebær

Tyttebær3

Tyttebær er veldig fint å ha i fryseren året rundt!

Hvis jeg får tak i tyttebær så fryser jeg dem bare ned – for det er veldig enkelt å  lage nyrørte tyttebær når som helst når du trenger det som tilbehør til en middagsrett – eller rett og slett får lyst på nyrørte tyttebær på brødskiva til frokost!

Humlehage-tyttebærsyltetøy inneholder minste mengde sukker. Det er en smaksak – søtsmak er vane og jeg synes det er akkurat nok fordi tyttebærsmaken kommer godt fram når syltetøyet ikke er altfor søtt og så har det et helsemessig aspekt.

I noen oppskrifter står det 500 gram sukker til 1 kg tyttebær – prøv deg fram med den mengden du synes er passelig for  deg og din familie.

Tyttebær

Tørre fine tyttebær kleber seg ikke så lett sammen, og de er enkle å håndtere – men det kan være lurt å fryse ned i passelige porsjoner – i poser med ca 1/2 til 1 kg etter behov.

tyttebær1

 Ingredienser til Humlehage-tyttebærsyltetøy:

1 kg opptinte tyttebær fra fryseren eller ferske

300 gram sukker

Fremgangsmåte:

La bærene tine ei stund på disken eller bruk friske bær. Bland bær og sukker i kjøkkenmaskinen – rør godt til syltetøyet er luftig og sukkeret smeltet.

tyttebær4

Kosestund med nyrørte tyttebær og nystekt brød – en liten hverdagslykke!

” Et måltid tilberedt med kjærlighet gir ikke bare næring til kroppen men også til sjelen.”

Abuela Lola fra boken ” Mat for sjelen”

 

Tyttebær5

 

Lykke til med ditt eget tyttebærsyltetøy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s