Rundstykker de luxe

rundstykker de luxe2

Rundstykker de luxe er speltrundstykker som inneholder “det lille ekstra” – de er både  gode, næringsrike og fiberrike!

I denne oppskriften bruker jeg speltmel fra Møllerens eller Regal – det har passelig utmalingsgrad.

Ingredienser:

1 kg fin spelt

1 kg grov spelt

3 ts salt

2 pk tørrgjær

1 boks malte valnøtter (ca 200 gram)

1 pk tørkede aprikos (ca 200 gram)

8 ss olivenolje

1,2 l lunkent vann

Fremgangsmåte:

Hakk opp aprikos i små biter – bruk en kniv uten tagger og det går veldig raskt hvis aprikosposen har lagt ei stund i kjøleskapet – da setter aprikosene seg ikke så lett fast på kniven.

Mal valnøttene i ei kvern.

Lag vanlig gjærdeig – bland oppi valnøttene og aprikosbitene til slutt – elt godt og hev deigen til ca dobbelt størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, så smører du litt olivenolje på benkeplaten med  håndflaten – da slipper du mel til utbaking.

Del deigen i 4, så i 8 osv – del opp helt til du har 32 biter.

Trill ut 32 rundstykker som du fordeler på 2 stekebrett med bakepapir.

Hev rundstykkene til nesten dobbelt størrelse, og stek rundstykkene gylne.

200 grader/midterste rille/ca 15 minutter/2 stekebrett med bakepapir

Rundstykker de luxe

Disse rundstykkene egner seg godt til frysing, og blir ekstra gode når du varmer dem litt i ovnen før servering!

Hvis du er interessert i økologi, så er det fullt mulig å lage disse rundstykkene hel-økologiske – men det kan hende du må kjøpe ingrediensene i en spesialbutikk eller helsekost.

Lykke til!

rundstykker de luxe1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s