Humlehagepai med frukt og bær

pai2

Denne paien kan lages med kun forskjellige bær eller gjerne også bare frukt – men du kan også blande frukter og bær etter sesong og hva som finnes i kjøleskap og fryser!

Beregn en ildfast form etter antall gjester – og som ikke er for lav – fyll formen slik at det er 1/4 igjen opp til kanten når du setter paien i ovnen.

Forslag til ingredienser:

forskjellige bær som jordbær, rips, stikkelsbær, blåbær, solbær – bringebær er ekstra godt i denne paien –  eller ferdigkjøpt skogsbærblanding og frosne bringebær fra frysedisken.

1 boks hermetisk fersken

eplebåter

mynte (kan sløyfes)

perlesukker (kan sløyfes)

smuldredeig:

225 gram havregryn og hvetemel – halvparten av hver

100 – 125 gram sukker

100 – 125 gram smør

1/4 ts kanel (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Smør den ildfaste formen. Fyll opp med bær og frukt – hvis du skal bruke hermetisk fersken siler du av væsken og deler halve fersken opp i mindre biter. Fyll opp litt over halvparten av formen din  med frukt  og bær.

Smuldre smøret i havregryn, mel og sukkerblandingen til du har en smuldredeig.

Fordel  smuldredeigen over frukt/bærblandingen – da er det ca 1/4 igjen opp til kanten av formen.

Klipp eventuelt over litt mynte og strø på perlesukker.

Hvis du bruker frosne bær så må du beregne 5-10 minutter ekstra steketid.

Følg med stekingen slik at paien blir gylden – ikke for brun – det skal boble friskt i bærsaften langs kantene i formen – da begynner den å bli ferdig.

Serveres med vaniljeis – du finner oppskrift på iskrem her på bloggen eller kjøp ferdig i frysedisken.

200 grader/nederste rille/ca 35-40 minutter/ildfast form

Pai

 Tips: 

På hytta og ellers så er det lurt å ha et par bokser hermetisk fersken stående – og skogsbærblanding i fryseren hvis du ikke har egne bær – for da er det fort gjort å lage en pai!

Smuldredeigen kan lages hjemme og taes med f eks i en plastpose – og du kan legge frukt og bær i ei form på forhånd – da er det enkelt å lage paien på tur hvis du har tilgang til en stekeovn – eller du lager alt ferdig hjemme og tar  med formen fiks ferdig.

Humlehagepai kan gjøres klar dagen før et selskap – så når smuldredeigen er lagt over bærene så bare setter du formen i kjøleskapet til den skal stekes.

Pai1

Humlehagepai er koselig å steke når gjestene sitter rundt bordet!

Når det er ca en time til du tenker å servere kaffen, så settes paien i ovnen – og ganske snart begynner gjestene dine å snuse inn den gode duften og titte lengselsfullt bort mot stekeovnen – og bare glede seg!

Når paien er ferdig så setter du den rykende varm på bordet! Den avkjøles ganske fort – den smaker nydelig varm – til den deilige isen!

Pai3

Lykke til kjære venner – med humlehagepai!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s