Tzatziki

07

Tzatziki er det aller beste tilbehøret du kan ha til gresk bondesalat!

Tzatziki er også deilig som en tapasrett med brød til.

Bruk alltid god yoghurt når du lager tzatziki – ikke rømme.

Oppskrift på tzatziki (4-6 personer)

1/2 kg yoghurt naturell – vanlig naturell yoghurt, tyrkisk – eller gresk yoghurt

3-4 hvitløksbåter

1 agurk

1 ts humlehage-eddik eller vineddik

1 klype salt

1 ts olivenolje

Fremgangsmåte:

Tøm yoghurten i ei skål. Riv hvitløken fint og ha den oppi  yoghurten. Riv agurken fint på rivjernet – ned på et fat – ikke grovt, men helt små agurkstrimler ( se bilde). Viktig: bruk hendene og klem ut all saften av agurkmassen. Bland alt godt sammen – ha tzatzikien over i ei serveringsskål og la den stå i kjøleskapet i minst en time til den tykner.

01

Her blandes ingrediensene sammen.

06

God tzatziki skal smake friskt, ikke være for mektig og ha en leskende herlig smak – en smak som er forfriskende og avkjølende i sommervarmen!

Du finner oppskrift på gresk bondesalat på bloggen!

Kanskje du har gode matminner fra uforglemmelige feriedager ved middelhavet?

08

Du kan gjenskape smaken og duftene selv hjemme hos deg selv med bondesalat og tzatziki!

Lykke til!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s