Sammensatte rundstykker

sammensatte rundstykker

Rundstykker i kø – det kan være utrolig koselig og dekorativt å sette slike godsaker på bordet!

Rundstykkene settes tett og blir til lekre brytebrød – bruk minst mulig mel til utbakingen så du får du lette, luftige rundstykker i kø – men køen forsvinner ganske fort!

Ingredienser:

1 kg sammalt hvete

1 kg fint hvetemel

2 pk tørrgjær

3-4 ts salt

8 ss olje

1,2 l vann.

Fremgangsmåte:

Lage vanlig gjærdeig. Heve til dobbelt størrelse. Gni olje på bakebordet, så slipper du mel til utbakingen. Del deigen i 40 biter – de blir litt mindre enn vanlige rundstykker – hvis du vil bruke deigen på vanlig måte, så deler du deigen i 32 biter.

Finn fram ei form eller et stekebrett med bakepapir. Tenk ut hva du skal bruke de sammensatte rundstykkene til. Ei stor hjerteform kan være hyggelig til vennefesten! Ei mindre rund form kan være passelig  tilbehør til en salat for 4 personer – eller et fullt stekebrett er supert for den store festen eller lunsj med storfamilien!

Trill ut rundstykker og sett dem tett sammen i ønsket størrelse og fasong.

Heve til ca dobbelt størrelse. Stekes midt i ovnen.

200 grader/15 minutter/form eller stekebrett/avkjøles på rist

sammensatte rundstykker2

Hos meg ble det et tettpakket stekebrett med sammensatte rundstykker og ei kakeform – herlig å putte i fryseren og vente på den rette anledningen!

sammensatte rundstykker1

Lykke til med bakingen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s