Mozzarella-salat

salat med mozarella1

Mozzarella-salat lager jeg ganske ofte – det er den perfekte salaten hvis du har dårlig tid, hvis du trenger det bitte lille ekstra på bordet, hvis du vil servere noe fargerikt eller hvis du rett og slett bare elsker mozzarella og tomater!

Jeg  synes tomatene må være gode i en mozzarella-salat! Vær kresen og let etter de mørkerøde, passelig faste tomatene – gjerne økologiske hvis du får tak i – spør etter økologisk der du handler, for de kan skaffe masse økologisk bare vi som kunder etterspør varene!

Mozzarella-salaten er gjerne det siste jeg lager før vi setter oss til bordet – det er fordi det går så raskt å lage den og fordi den er best nylaget!

Ja, du kan faktisk lage mozzarella-salat mens gjestene dine prater litt sammen og kanskje koser seg med noe godt å drikke – så setter du mozzarella-salaten bare direkte på bordet.

Ingredienser:

tomater

mozzarellaost

flaksalt

pepper

basilikumblader

olivenolje

presset sitron

Fremgangsmåte:

Finn fram yndlingsfatet ditt.

Skjær tomatene i litt tykke skiver. Bruk bare fine jevne tomatskiver og gjem toppen og bunnen av tomatene til pålegg etc. Legg tomatskivene utover fatet.

Strø på litt pepper.

Riv basilikumblader og fordel bladene over tomatene.

Riv mozzarellaosten i rause biter og og legg osten på tomatskivene.

Tøm gylne dråper av din aller beste olivenolje over salaten, press litt sitron over og strø en – to klyper flaksalt over før servering.

Jeg bruker som regel en “bolle” med mozzarella-ost til 2-3 personer og beregner ca tre tomatskiver pr person – men det kommer an på hva du har ellers – til grilling er det f eks ofte mye tilbehør og du kan kanskje beregne to tomatskiver – noen ganger serverer jeg kun mozzarella-salat og tzatsiki og brød f eks som et måltid –  og da lager jeg gjerne et helt fat mozzarella-salat til to personer – så prøv deg fram!

mozzarella1

Hvis du har lyst, så finner du flere bilder av måltidet og bordet her.

Lykke til kjære matvenner med mozzarella-salat – den enkle og deilige sommermaten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s