Skoleboller

skoleboller1

Dette er oppskriften på mine aller beste skoleboller!

Disse skolebollene er kjempegode på smak, myke, saftige og helt passelig søte. Når de er ferdig stekte så smøres de med melisglasur og dyppes i kokos – og de egner seg godt å fryse ned hvis du vil ha litt sommerbakst på lur i fryseren – men skynd deg – for disse forsvinner fort!

Ingredienser:

50 gram gjær

300 gram smør

1 dl sukker

6 dl melk

16-17 dl hvetemel

2 egg

Fyll:

1 pk Freia Kakefyll med vaniljesmak (se bilde)

4 dl melk til vaniljekremen

kokos

melisglasur

Fremgangsmåte:

Lag vanlig gjærdeig. Hold litt igjen på melet, og ha i mel helt til du ser at deigen så vidt slipper bakebollen, da er det passelig.

Hev deigen til nesten dobbelt størrelse.

I mens lager du vaniljekremen etter anvisning på pakken.

Fyll to stekebrett med 32 boller som du setter på bakepapir.

Hev bollene til nesten dobbelt størrelse.

Lag vide groper i hver bolle – gjør dette først på hele brettet. (se bilde). Så fyller du vaniljekrem i hver bolle – ei stor teskje er passelig slik at en porsjon vaniljekrem rekker til to stekebrett.

Skolebollene stekes ved 240-250 grader i ca 8-10 minutter – følg med slik at de blir gylne og ikke brune.

skoleboller2

Kø med duftende skoleboller!

skoleboller3

Skoleboller – en deilig overraskelse!

Når som helst – til sultne skrikerunger, deilige mormorunger, slitne mammaer og trøtte pappaer – og kanskje skoleboller kan være akkurat passe deilig å overraske med i pausen på jobben?

Når som helst altså – skoleboller!

skoleboller

Lykke til på kjøkkenet med skoleboller!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s