Kvæfjordkake

Kvefjordkake


Kvæfjordkake eller Verdens beste – hos oss er denne kaken nesten alltid på bordet når noe skal feires!

Det er ikke vanskelig å lage Kvæfjordkake – så hvis du har lyst til å lage den så viser jeg deg fremgangsmåten her på bilder trinn for trinn.

Det er forskjellige oppskrifter på Kvæfjordkake – små variasjoner – men de som lager den har gjerne sin egen variant – spesielt synes jeg at det er forskjell på vaniljekremsmaken, og personlig så synes jeg at kremen ikke må være for tynn, men heller litt luftig i konsistensen.

Ingredienser:

125 gram mykt smør

125 gram sukker

4 eggeplommer

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

125 gram hvetemel

ca 4 ss melk

Marengs:

200 gram sukker

4 eggehviter

Topping:

8-10 hakkede mandler

Vaniljefyll:

6 dl kremfløte

1 pk. Freia Vaniljekrempulver

4 dl melk (blandes i vaniljekrempulveret)

Fremgangsmåte:

Start med marengsen.

Når du deler eggene må du passe på at du ikke får eggeplomme i eggehviten – da blir ikke marengsen stiv.

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs – det tar ca 4-5 minutter – og sett marengsen til side.

Ta fram et stekebrett, dekk brettet med bakepapir og sett stekeovnen på 180 grader.

Fortsett med kakerøren.

Pisk temperert smør og sukker hvitt i en mikser. Ha i eggeplommene. Bland bakepulver og vaniljesukker inn i melet – og ha alt oppi bakebollen sammen med melken. Pisk til det blir ei smidig kakerøre.

Smør kakerøren utover bakepapiret – nesten helt ut i kanten – men hold litt igjen da kaken hever og utvider seg.

Tøm marengsen oppå kakerøren og smør marengsen jevnt utover med en kniv – litt innenfor kanten på kakerøren.

Hakk mandler og strø på toppen av marengsen.

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.

Når kaken er gylden, ikke brun og virker fast i bunnen, så er den ferdig stekt.

Kaken må avkjøles helt før den fylles med vaniljekremen.

Mens kaken avkjøles lager du vaniljekrem av 1 pk Freia vaniljekrempulver og 4 dl melk – dette piskes sammen og settes kjølig i minst 15 minutter. Pisk kremfløten. Når vaniljekremen er stivnet, blander du den oppi kremfløten med en visp og setter den i kjøleskapet til du skal fylle kaken.

Du trenger et rektangulært kakefat eller så kan du bruke et brett.

Nedenfor ser du hvordan jeg fyller kaken:

1. Jeg deler kaken i to – skjærer med en spiss kniv helt gjennom papiret.

2. Drar papiret av mens jeg legger den første delen på kakefatet – lær deg å bruke hele hånden slik at du “støtter” kaken på hele undersiden – og etter noen ganger går dette lekende lett!

kvefjordkake1

3.  Fyll vaniljekremen oppå den første delen.

kvefjordkake2

4. Ta den siste kakedelen – bruk hele håndflaten og underarmen – løsne litt på papiret og dra papiret mot deg mens du forsiktig legger kaken på plass.

kvefjordkake3

Da er kaken ferdig!

kvefjordkake4

Her er min Kvæfjordkake kledd til fest!

Lykke til!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s