Salat med rødbeter og fetaost

Rødbetesalat

Dette er en deilig lunsjsalat som også egner seg veldig godt som kveldsmat med brød til – kanskje hvitløksbrød?

Du finner oppskriften på  hvitløksbrød her på Humlehagemat.

Det er nå du finner dem i butikken – de lekre, næringsrike små friske rødbetene! Denne salaten lager jeg med grønnkål, fordi det er akkurat nå den er nydelig grønn..og den strutter så stolt ute i hagen min – så lekkert mørkegrønn, frynsete og supersunn! Hvis du ikke har grønnkål, så kan du bruke små spinatblader i denne salaten eller ruccola – en blanding av disse eller en annen salattype som du liker.

Ingredienser:

Ca 400-500 gram kokte, skrelte rødbeter

5-6 store grønnkålblader eller annen salat

1 eske myk Fetaost ca 200 gram

10-12 grønne eller svarte oliven eller en blanding – ta mer hvis du elsker oliven!

Dressing:

5 ss olivenolje

2-3 ss Humlehageeddik eller annen eddik

1 ss dijonsennep

frisk gressløk eller tørket

salt

pepper

Enklere variant:

Hvis du har det travelt, så smaker Idun sin dressing som heter Fransk fettfri dressing med persille og dill som du finner i butikken helt supert på denne salaten – bare tøm noen skjer over salaten før du serverer den – det blir veldig godt!

Fremgangsmåte:

Bland alt til dressingen – rist eller bland den sammen og sett dressingen til side. Eller ta frem flasken med Fransk fettfri dressing fra Idun.

Rødbetene kan kokes dagen før og ligge på vent i kjøleskapet. Små rødbeter kokes i lettsaltet vann-  ca 1/2 time – og avkjøles helt.

Finn fram yndlings-salatskålen eller så kan denne salaten også serveres på et dypt fat – server alltid det du lager i det som maten tar seg best ut i – vi spiser også litt med øynene!

Riv friske grønnkålblader i små biter – uten stilken – og legg dem i skålen. Hakk opp de kokte rødbetene i små terninger og legg dem i skålen. Legg oppi oliven. Skjær rause biter av fetaost og legg dem over salaten(se bilde). Tøm over dressingen til slutt.Rødbetesalat2

Hvis du bruker grønnkål, så riv bladene i små biter – og kast stilkene – spesielt hvis du skal introdusere grønnkål for noen som aldri har smakt grønnkål før – stilkene blir etter min mening altfor grove i salat.

Grønn, frynsete og supersunn – er den ikke lekker?

rødbetesalat3

Jeg brukte denne salaten en sommerkveld sammen med loff og reker – det smakte veldig godt!

Lykke til!

rødbetesalat4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s