Kjøkkentips

08

Nå begynner det å bli en del faste lesere av Humlehagemat, og jeg tenkte å komme med noen enkle kjøkkentips!

Har du tenkt over at maten er vår hverdag?

At mat er tradisjon, mat er minner fra barndommen, at mat samler mennesker og at måltidet fortsatt er et viktig møtested?

Mat er sunnhet, helse og vekst – ja, maten er helt uunnværlig for deg og meg! Likevel – mange av oss tenker at vi kan jo ikke lage mat! Noen påstår at de ikke kan å lage rundstykker eller brød..enda de har mislykkes bare en eneste gang..at baksten brente seg..at rundstykkene ble flate eller for harde – alt kan skje og sånt skjer med meg også – det skjer igrunn med alle innimellom, fordi ting tar tid!

Alt som er nytt må vi jo lære – jeg tror det aller viktigste er å ikke miste motet ved kjøkkenbenken!

Kjærleikspizza3

Du trenger ikke et flott moderne kjøkken som i brosjyrene for å lage deilig mat – eller avansert teknisk utstyr som i reklamen for å lage god mat fordi hovedpersonen i ditt kjøkken?

Det er nemlig deg!

Jeg lager mat i en kjøkkenkrok – det går veldig fint!

Men noe synes jeg er viktigere enn andre ting, og det er å ha gode kniver – f eks en god brødkniv og en liten skarp spiss kniv til grønnsaker. En god kokkekniv ville jeg satt øverst på ønskelisten til jul!

Det er viktig å ha et skikkelig halvlitermål der du ser tallene godt, for det bruker du mye på kjøkkenet. Jeg synes det er praktisk med et lite mål på 2 1/2 dl også – for i enkelte oppskrifter er det små mengder. Ellers er det praktisk å ha to litt store bakeboller og et par gode skjærefjøler – gjerne en egen til løk og grønnsaker.

Ei salatslynge er også noe å ønske seg!

Jeg oppbevarer hodesalat i salatslyngen i kjøleskapet – og så er den fin hvis du har salat i hagen med jordrester på – hagesalat og annen salat må skylles veldig godt og den blir ekstra tørr og fin til bruk etter noen runder i slyngen!

Jeg synes alt ble enklere på kjøkkenet når jeg skaffet meg ei lita elektrisk kvern til hakking av nøtter og mandler! Med den kverna er det også enkelt å lage pesto eller en dressing i full fart – den er super! Du kan selvfølgelig hakke på gamlemåten også, det tar bare litt lenger tid.

Ellers så er jeg ganske avhengig av å ha en god håndvisp, noen tresleiver, en stavmikser og så har jeg en liten håndmikser..for noen ganger er det mye enklere, enn å ta fram ei stor kjøkkenmaskin!

Ei digitalvekt er super å ha – jeg har aldri savnet den, men når den først kom i hus så ble den raskt min beste venn på kjøkkenet!

raclette2

Når du lager Humlehagemat så må du gjerne rote og søle litt – for det er gjerne slik at det både vises og høres når vi blir kreative på kjøkkenet! Det kan være deilig å sette på yndlingsmusikken..glemme hele prestasjonsangsten og heller ta frem humøret!

Scones4

Du har sikkert lagt merke til at Humlehagemat er fargerik og lages av mye grønnsaker som gjerne er økologiske?

Hvis du først begynner å lage fargerik mat så vil du elske det!

cool1

Bruk alltid bare gode råvarer og mest mulig ekte saker – gjerne økologisk – kjøp heller få gode ting, enn mange “dårlige” produkter – det behøves ikke alltid så mange forskjellige sorter  til en god matrett – det er bedre med en sprø helt enkel grønn salat – istedenfor en salat med flere litt visne grønnsaker oppi!

Vent til lønning neste uke med å kjøpe den gode olivenoljen – istedenfor å kjøpe ei dårlig olje som ikke smaker noe særlig godt!

Eller – hvis husholdningspengene er brukt opp og du har lyst til å be sammen venner likevel – så server heller duftende nystekte boller med nytrukket kaffe eller varm sjokolade – for det er skikkelig godt!

Øv deg på fargerike middagsretter og friske fargerike salater!

Og – kanskje? Ei fargerik deilig suppe på en regnværsdag?

Linsesuppe7

På Humlehagemat finner du oppskrift på nydelig Linsesuppe – prøv den hvis du har lyst!

Linsesuppe6

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s