Grønnkål-pizza

pizza7

Når det er grønnkålsesong her i Humlehagen, så gleder vi oss alltid til å lage denne pizzaen med masse deilig duftende grønnsakfyll!

Grønnkål er en av de aller mest næringsrike kålsortene vi har – og når jeg får spørsmål om hva vi egentlig bruker grønnkålen til og hvordan vi kan nyttegjøre oss denne fabelaktige flotte grønnsaken – så svarer jeg alltid at grønnkål?

For det første så er den så nydelig grønn..så søt og frynsete og virkelig supersunn!

Så er den god å bare dampe sammen med andre grønnsaker – deilig i grønnsakpaier, helt nydelig i lasagne – men favoritten min?

Det er grønnkål-pizza!

Til denne pizzaen kan du gjerne bruke din egen oppskrift på grov pizzadeig – eller så kan du prøve min!

Pizzadeig:

ca 200 gram hvetemel

ca 100 gram sammalt grovt hvetemel

1 pk tørrgjær

1/2 ts salt

2 ss olivenolje

ca 3 – 3 1/2 dl lunkent vann

Lag vanlig gjærdeig – hold igjen litt mel og prøv deg fram slik at deigen blir passelig fast – ikke klissete, men at den lett slipper bollen. Strø litt mel oppå deigen til slutt, og la den heve til nesten dobbelt størrelse.

Pizzafyll:

1 boks hakkede tomater (500 gram se bilde under.)

pepper

salt

1 ts vegetarisk grønnsakbuljongpulver

1-2 never friske oreganoblader

2-3 never basilikumblader

5-6 store grønnkålblad uten stilk – ca 50-60 gram

1 ss søt chilisaus

3-4 ferske hakkede hvitløksbåter

1/2 hakket løk

1 middels finraspet potet

1 liten finraspet gulrot

norwegiaost

parmesanost

Fremgangsmåte:

Ta frem en kasserolle.

Ha alle ingrediensene opp i kasserollen. Husk å fjerne stilken av grønnkålbladene.

La alt småkoke på ovnen ca 15-20 minutter. Ta kasserollen til side – avkjøl litt før du lager en tykk saus med stavmikseren. Smak på sausen om du ønsker den sterkere eller mer salt og pepper.

Finn fram et stekebrett og smør brettet.

Klem deigen utover stekebrettet og bruk gjerne ei kjevle for å få deigen jevnt fordelt. (se bilde)

Fordel pizzasausen utover deigen.

Dekk fyllet med skiver av norwegiaost og rasp rikelig med en mild parmesan på toppen.

200 grader/stekes i 20-25 minutter/midt i ovnen/stekebrett/3-4 personer

Pizza3

pizza2

Husk at hvis du bruker tørkede urter, så må du ta mindre mengde fordi de er kraftigere i smaken.

Her ser du godt konsistensen på pizzafyllet.

pizza1

Pizza med grønnkål skal stekes gylden og den smaker sommerfriskt av deilige urter!

pizza5

Mmmm…min sommerpizza-favoritt!

pizza6

Lykke til med grønnkål-pizza!

pizza4

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s