Vi kaller den bare for limedressing – og dette er en av mine favorittdressinger spesielt nå i grillsesongen – men egentlig året rundt fordi den er en sånn “all around” dressing du vet -som smaker nydelig til kjøtt, fiskeretter og vegetarmat og denne limedressingen bruker jeg alltid på tapasbordet!
Jeg er veldig glad i yoghurt som basis i dressinger – det er fordi de blir veldig friske i smaken og lettfordøyelige – gjestene spiser faktisk mer av dressingen har jeg oppdaget fordi den ikke er så tung og mettende!
Ingredienser:
1 lime
1 stor avokado
400 gram naturell yoghurt
ca 4 ts sukker
pepper
hakket vårløk (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Bruk en stavmikser eller en liten foodprosessor.
Du kan gjerne bruke gresk eller tyrkisk yoghurt – eller vanlig naturell yoghurt.
Tøm yoghurten i en bolle.
Ha i avokado, pepper, sukker, saft og raspet skall av en lime. Lime må skrubbes ekstra godt hvis den ikke er økologisk, den økologiske kan du skylle alminnelig siden den ikke har rester av sprøytemiddel i skallet. Gjem litt av det raspete skallet til pynt.
Miks raskt sammen til du har en jevn dressing. Smak alltid på dressingen om du synes det er nok sukker og pepper – det skal være en kombinasjon av det søte mot det syrlige.
Hvis du skal bruke vårløk, så hakk vårløken helt smått og ha den i helt til slutt før du finner fram favorittskålen og fyller dressingen oppi.
Velg alltid ei skål som passer til f eks fargen på dressingen – her ser du at dressingen er grønn, og da synes jeg at ei glasskål blir ganske lekkert på bordet!
Her ser du min lille Kenwood – den er super til alt fra å hakke nøtter til pesto – og dressinger!
Lykke til med dressing av lime og avokado – kanskje det blir en favoritt hjemme hos deg også?