Torskekaker

torskekaker

Det hender at jeg tar frem frossen torsk som jeg tiner for å ha stekt fisk til middag, men så får jeg mye heller lyst på torskekaker!

Da er det like raskt å bare ta frem foodprosessoren og putte fisken med litt tilbehør oppi den – og vips så er det bare å steike deilige torskekaker!

Det som er viktig er å huske væsken som har rent ut av fisken under tiningen – denne væsken er viktig stivelse som må være med opp i foodprossessoren!

Ingredienser til 8-10 store torskekaker:

ca 800 gram torsk

1/2 løk

1 dl melk

2-3 ss potetmel

ca 1/2 ts pepper

3-4 knuste rosepepperkorn

ca 1 ts salt

Kjør alt raskt i foodprosessoren til du har en grov fiskedeig. Stek gylne  torskekaker i ei stekepanne med ekte smør.

Tilbehør er fargerike strimler av squash og gulrøtter som er strimlet opp med en spirelli sliser – du finner fremgangsmåten her.

Legg passelig mengde grønnsakstrimler i ei stekepanne med 2-3 ss olivenolje og strø over salt og pepper. Fres strimlene på pannen i noen minutter til de blir myke – da er de ferdige.

torskekaker2

Mmmm…torskekaker – en deilig variasjon!

torskekaker1

Strimler av gulrøtter og squash klar til steking i pannen ca 3-4 minutter.

torskekaker3

torskekaker4

Har du fisk liggende i fryseren? Sett foodprosessoren klar om kvelden – tin fisken på disken mens du er på jobben – da går det raskt og lage disse torskekakene i en fei – lykke til!

torskekaker5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s