Banankake

Banankake2

Denne oppskriften har fulgt meg siden 1970 – tallet!

Det er kanskje noen som husker en matklubb der vi fikk matkort i posten hver måned og oppbevarte disse matkortene i et kartotek på kjøkkendisken?

Det var alltid spennende å få nye oppskrifter i postkassen!

Banankaken er utrolig saftig, smakfull og god akkurat slik som den er – eller – så kan du servere den med vaniljeis.

Banankake er ei enkel kake å bake, og den er super å lage når du plutselig oppdager at du har kjøpt inn litt for mange bananer!

Ingredienser:

125 gram smør

2 1/2 dl sukker

2 egg

2 godt modne moste bananer

1 dl rømme

4 1/2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

———

2 godt modne bananer i skiver som stikkes ned i formen.

Fremgangsmåte:

Ta frem ei smurt rund form på 24 cm – eller du kan legge bakepapir i bunnen.

Skru ovnen på 175 grader.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene. Mos de to bananene i ei skål med en gaffel. Ha i det tørre, så rømme og moset banan til slutt.

Ha kakerøren i formen. Stikk bananskiver i et mønster ned i kakerøren.

Stek kaken midt i ovnen i 45-50 minutter – sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt – min kake måtte steke et par minutter ekstra.

Banankake avkjøles i formen før den serveres lunken eller kald.

Denne kaken holder seg flere dager i kjøleskapet innpakket i plast og den egner seg godt  til å fryse ned.

Banankake3

På denne fine sommerdagen ble banankaken pyntet med en krans av blomstrende mynte..

Banankake

Lykke til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s