Knekkebrød

små lørdagssysler3

De siste årene har det vært veldig populært å bake sitt eget knekkebrød – det er jo ganske enkelt og så er det bare så ekstra godt!

Oppskriftene som jeg har sett på grove knekkebrød synes jeg er ganske like – men det er noen små variasjoner. Dette knekkebrødet mitt inneholder fiberhusk, og så bruker jeg bl a gresskarkjerner.

Ingredienser:

200 gram solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

1 dl sesamfrø

1/2 dl linfrø

2 1/2 dl hvetekli (kan bruke havrekli)

2 ss Fiberhusk

1/2 ts salt

5 dl vann

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 150 grader. Bruk varmluft. Steketid ca 1 time + 2 timer til tørking.

Gjør klar to stekebrett med bakepapir.

Bland ingrediensene raskt sammen i en bakebolle, og fordel massen på to brett. (se bilde)Jeg gjør dette litt fort fordi fiberhusken sveller, så når røren henger sammen så fordeler du massen jevnt utover stekebrettet med en slikkepott. Her er det lurt å gi seg litt god tid slik at knekkebrødene blir tynne. Om det blir noen hull gjør ingenting. (se bilde)

Skjær ruter med kniv eller pizzaskjærer før stekingen – eller knekk dem i biter etterpå slik som mine knekkebrød på bildet.

Du kan også strø litt sesamfrø over før stekingen, det er godt!

DSC02257

Halve deigen på hvert brett.

DSC02258

Ha massen jevnt utover med slikkepott.

DSC02260

Her stekes knekkebrødene på varmluft – husk å åpne ovnsdøren noen ganger under stekingen for å slippe ut damp – du kan også bytte litt på brettene – sette det øverste nederst osv – men det skulle egentlig ikke være nødvendig – prøv deg fram med din ovn.

DSC02269

Når knekkebrødene er ferdig stekte, så skal de tørkes i ovnen.

Skru ned varmen til 40-50 grader, fortsatt med varmluft på, og la knekkebrødene tørke med ovnsdøra på gløtt i 1-2 timer – sjekk om de da er blitt passelig sprø.

kveldskos2

Dine hjemmebakte knekkebrød kan gjerne være litt ujevne i fasongen og ulike i størrelsen – det er bare sjarmerende med din personlige vri!

DSC02271

Nyt dine egne hjemmelagede knekkebrød – lykke til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s