Marengskake med svisker

 

Sviskekake2

Denne sviskekaken er en dessertkake og en kremkake som alltid gjør stor lykke på kakebordet! Den er nydelig som dessert servert sammen med en kopp sterk mokkakaffe eller som festkake til kaffen til små og store anledninger.

Denne sviskekaken må helst settes sammen like før servering, det er ikke vanskelig og det går raskt fordi du har alt klart på forhånd.

Ingredienser:

5 dl fløte piskes til krem

1 pose stenfrie svisker + vann + sukker

ca 8-10 mandler

Først:

Ta frem en kasserolle. Fyll oppi ca 4-5 dl vann, 3 dl sukker og de stenfrie sviskene. Vannet skal dekke sviskene. La sviskene småkoke ca 1/2 time, sjekk at de er blitt myke. La sviskene avkjøles i sukkerlaken. Sett dette til side mens du lager marengsbunn og marengstopper – sett stekeovnen på 140-150 grader.

Marengsbunn og marengstopper:

4 eggehviter

3 dl sukker

1 ts eddik

Del eggene nøyaktig – det må ikke komme eggeplomme opp i eggehviten for da blir ikke marengsen stiv. Pisk eggehviter og sukker minst 5 minutter. Ta oppi eddik og pisk litt til.

Lag først seks marengstopper med en spiseskje – ikke for store fordi de hever seg. Forsøk å få til en “spiss” på toppen – det blir lekkert! Du behøver bare 5 topper til kaken, den 6 marengstoppen er en ekstra hvis du skulle knuse en eller noen faller for fristelsen til å smake! (se bilde)

Sett brettet med marengstoppene midt i ovnen på 140-150 grader ca 45 minutter.

Fyll resten av marengsen opp i kakeformen – begynn fra midten og unngå å  ha marengsen helt ut i kantene på formen fordi den vil heve seg en god del, så da slipper du å skjære i den. (se bilde)

Marengsbunnen stekes ca 1 time i midten av ovnen på 140-150 grader.

Sviskekake

Slik setter du sammen kaken:

Bruk et egnet kakefat – akkurat denne kaken tar seg nydelig ut på et stettfat!

Pisk kremen med 1 ts sukker.

Når det nærmer seg at du skal servere kaken så legger du bunnen på fatet. Legg de avkjølte sviskene i et dørslag og la de dryppe litt av seg, men når du pynter kaken like før servering så kan det godt være litt lake på sviskene – det er veldig godt. Dekk marengsbunnen med 2/3 av den piskede kremen.

Legg halvparten av sviskene utover kremen.

Sett 4 marengstopper oppå kremen – det skal være ledig i midten til den siste marengstoppen.

Før du setter på den siste marengstoppen, så fyller du på resten av kremen – det blir altså på midten av kaken – du lager en høydeforskjell med kremen – da ser du at når du plasserer den siste marengstoppen så får du den i høyden slik at kaken får denne spesielle “tårn” fasongen. Legg resten av sviskene i fint mønster oppover langs marengstoppene og pynt til slutt med hakkede mandler. (se bilde)

Sviskekake3

Jeg lagde denne sviskekaken som dessertkake i helgen – da tok jeg en sjanse og pyntet den tre timer før vi skulle spise den – men det ble litt for lenge og det rant litt utover fatet med sviskesaft og krem – men en times tid i forkant bruker å gå helt greit – eller – hvis det passer slik så er det nok best å bare å sette kaken raskt sammen mens kaffen koker – det er absolutt ikke vanskelig når kremen står ferdig pisket i kjøleskapet!

Sviskekake1

Lykke til med sviskekake!

Sviskekake2

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s