Biscotti

Biscotti2

I dag fikk jeg lyst til å teste ut en oppskrift på biscotti laget med sukrin istedenfor sukker fordi det er mange som av forskjellige grunner må styre unna hvitt sukker. Sukrin Gold er brun sukrin som kjøpes i matbutikker og helsekost, og jeg må innrømme at disse biscottiene ble annerledes enn jeg trodde – ja, de ble så gode at boksen ble helt tom dagen etter!

Ingredienser:

200 gram skoldede mandler

1 neve grovhakkede uskoldede mandler

70-80 gram Sukrin Gold

2 ss chiafrø eller fiberhusk

2 ts bakepulver

1/2 ts vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang

finraspet skall fra 1 sitron

2 egg

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader.

Kok opp vann og ha 200 gram mandler opp i det kokende vannet. Når skallet løsner så fjerner du skallet og legger de skoldede mandlene utover et bakepapir og tørk dem lett.

Grovhakk en neve uskoldede mandler.

Bland alt til en deig.

Form 4-5 pølser av deigen som du legger på stekebrett med bakepapir. Trykk dem litt flate. (se bilde) De hever til nesten dobbelt størrelse, så hvis du vil ha små biscotti anbefaler jeg 5 pølser – mine på bildet er av deig fordelt på 4 pølser.

Stekes i ca 20-25 minutter – pass på stekingen fordi de blir lett brente.

Ta ut stekebrettet og skjær på skrått med kniv til passelig store biscotti. (se bilde)

Sett brettet inn i ovnen igjen og tørk kakene med ovnsdøren på gløtt ca 3 timer på 50-60 grader.

Biscotti

En boks med kjempegode biscotti..

Biscotti

biscotti4

Lykke til!

Biscotti1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s