Myke grove boller

myke suppeboller

Disse grove bollene er deilige til suppe og som tilbehør der du har lyst til å servere brød! De passer like godt til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat – og hvorfor ikke servere myke grove rundstykker sammen med et ostefat, til skalldyr eller til klubben og kanskje vennefesten?

 Ingredienser til MYKE GROVE BOLLER 14-16 stk:

2 dl vann

1 ss smør

50 gram gjær

2 dl kefir, yoghurt eller rømme

1 ts salt

ca 2 dl grov sammalt hvete

ca 7 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

Lag vanlig gjærdeig og la den heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 14-16 like store biter. Lag boller som du setter på stekebrett med bakepapir. Sett bollene med litt avstand, men så nært at de fester seg sammen under hevingen.

Heve bollene til dobbelt størrelse.

Pensle med vann, og bruk forskjellig strø oppå bollene som f eks gresskarkjerner, sesamfrø, valmuefrø, havregryn, kli eller det du har lyst til å bruke. Det blir veldig lekkert på bordet med forskjellig strø på, og alle kan forsyne seg med sin yndlings-smak!

Stekes på 200- 220 grader/15-20 minutter midt i ovnen til de er gylne, og avkjøles på rist.

myke suppeboller1

Her er mine grove suppeboller klare for stekeovnen!

myke suppeboller2

Og dagens bollepynt?

Det ble sitron-timian med så nydelige små lilla blomster i høstsolen..så sammen med de myke duftende bollene skapte de yndige blomstene et øyeblikk med magi – vi behøver jo litt føde for sjelen også!

myke suppeboller3

Lykke til med bakingen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s