Dette er en av mine favoritt-baguetter!
Men jeg må innrømme at de er jo egentlig ikke “mine” – for jeg har alltid bare vært så heldig å få dem ferdig bakt og levert på døren!
Dette er ei oppskrift som min eldste datter Marthe har utviklet videre fra en ganske vanlig grov gjærdeig ved å tilsette deigen soltørkede tomater i olje og så alltid pensle med olivenolje eller rapsolje, og så strø frisk eller tørket rosmarin og Maldonsalt på toppen.
Disse grove baguettene bruker vi som tilbehør til det aller meste der det er naturlig å servere godt brød – så til felles middager så elsker jeg å få spørsmålet “Du mamma, er det noe jeg skal lage med meg til maten? ” Da svarer jeg nesten alltid ” Å ja, aller helst disse baguettene du vet..de med den deilige smaken og konsistensen..”
Så siden disse baguettene så absolutt er Humlehagemat som vi bruker veldig mye, så tenkte jeg det var på tide å prøve denne oppskriften selv! Det har jeg gjort i kveld, og baguettene hevet seg så flott! Så når jeg tok ut brettet med de fire duftende baguettene følte jeg meg som en virkelig “storbaker” – du skjønner, dette var veldig enkelt og kan virkelig anbefales!
Ingredienser til 4 grove baguetter:
50 gram gjær
6 dl vann
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
6 dl sammalt hvete
10 dl finbakstmel eller siktet hvetemel
4-5 ss avrente småhakkede soltørkede tomater i olje
—-
Maldonsalt til å strø på før steking
fersk eller tørket rosmarin
litt olje til pensling
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre. Bland de soltørkede tomatene i det lunkne vannet og lag en vanlig gjærdeig. Bland deigen godt sammen, men ikke kna så mye.
Heve deigen til dobbelt størrelse.
I mens gjør du klart stekebrettet med bakepapir, og ovnen skal stå på ca 240 grader.
Når deigen er ferdig hevet, så deler du deigen i fire deler. Form baguetter uten å kna deigen.
Baguettene skal heve på brettet til ca dobbelt størrelse.
240-250 grader/15 minutter/nest nederste rille/avkjøles på rist uten klede.
Jeg elsker disse baguettene til salater, supper, wok og spesielt til lasagne – prøv hvis du har lyst! Lykke til!