Mozzarellabrød med tomater og hvitløk

mozarella6

Når du skal lage slike brød som tilbehør eller som en liten matrett, så kan du gjerne som meg bruke oppskriften på baguetter som du finner her – dette blir ekstra godt fordi det er så mye smak i disse brødene som inneholder soltørkede tomater. Du kan også kjøpe ferdig loff, rundstykker eller baguetter.

mozarella

I dag skulle jeg bruke brød med mozzarella som tilbehør til en omelett, derfor begynte jeg med omeletten. Forskjellig grønt fra hagen som bladpersille, grønnkål, urter og litt grønnsaker ble surret på svak varme i ekte smør. Så tømte jeg over en eggeblanding av 5 egg, salt, pepper og 5 ss vann. Osteskiver og friske urter på toppen, før lokket legges på og omeletten er ferdig når eggeblandingen har stivnet og osten smeltet.

mozarella3

Solen skinte inn på komfyren i dag og skapte så nydelige farger i stekepannen!

mozarella1

Mozzarellabrød med tomater og hvitløk:

Sett ovnen på 220 grader.

Baguetten deles på langs. Smør ekte smør på baguetten og sett den inn i ovnen noen minutter til overflaten blir litt sprø. Ta den ut. Del en hvitløksbåt og gni en halv båt på hver halvdel av brødet.

mozarella2

Skjær mozarella-osten og tomatene i skiver. Beregn en mozzarella-osteskive og en tomatskive til hver bit, altså som på bildet under så ser du at dette blir 4 biter pr. lengde. Jeg beregner 2 biter pr. person hvis dette skal være tilbehør til annen mat, så 2 slike lengder vil jeg tro blir nok som tilbehør til 4 personer.

Oppå osten og tomatskivene dryppes litt god extra virgin olivenolje. Strø på pepper og havsalt og legg på friske urter, her på mine mozzarellabrød er det sitrontimian og oregano som topping.

mozarella4

Mozzarellabrød med tomat og urter klare for stekovnen!

mozarella5

Mozzarellabrødene er ferdige etter ca 10 minutter, følg med og ta de ut når osten har smeltet litt ned i brødet og det bobler litt på tomatene.

Skjæres i serveringsstykker og serveres med en gang.

mozarella7

Dette måltidet var fylt av regnbuens farger!

Ta en titt i krukker og bed – kanskje det enda er noe å finne som du kan bruke i matlagingen?

Lykke til hvis du vil prøve mozzarellabrød med tomater og hvitløk – det er enkelt, fargerikt, dufter sydlandsk og smaker virkelig kjempegodt!

mozarella8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s