Lunsj-lapper

Lunsj-lapper

I dag er det lunsj-lapper eller havrelapper – eller små pannekaker – for kjært barn har jo mange navn!

Disse lunsj-lappene inneholder ikke sukker og de har en rund, mild smak av havre og kokos. De er næringsrike og mettende både for store og små!

Det er kjempegodt med varme lunsj-lapper servert med bær, frukt og vanilje-kesam eller mer tradisjonelt med f eks ost og syltetøy.

Ingredienser til 4-5 tykke Lunsj-lapper:

2 store egg eller tre små

5 ss naturell yoghurt, cottage cheese eller vanlig kesam

3 dl havregryn, store eller små

1 dl grov eller finmalt rug

1 ss kokosmasse eller kokosflinger

1-2 ss smeltet kokosolje

1/2 ts bakepulver

1/2 – 1 ts salt

 

lunsj-lapper4

Fremgangsmåte:

Mal havregrynene og kokosmassen i ei kvern eller med en stavmikser.

Bland alt og lag en tykk røre. Ha i kokosoljen tilslutt. Det er ikke alltid at jeg maler havregryn og kokos, så da lar jeg bare røren stå å svelle 15 minutter før jeg steker lappene.

Stekes i smør eller kokosolje til de er gylne og godt gjennomstekte.

Lunsj-lapper2

Lunsj-lapper kan du lage når familien skal kose seg litt ekstra – etter tur, trening, skole eller når som helst!

De litt større barna lærer fort å lage lapper selv – røren kan lages kvelden før og stå i kjøleskapet, så kan barna steke selv bare en voksen eller eldre søsken kan ta ansvaret for komfyren.

Lunsj-lapper3

Min deilige lunsj med lapper – og årets siste blomkarse i et vannglass!

Lunsj-lapper1

Lykke til med lunsj-lapper i kjøkkenet ditt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s