Gratinert klippfisk

Gratinert klippfisk1

Det finnes utallige oppskrifter på klippfisk!

Her får du en oppskrift som er enkel å lage både til hverdags og fest – og den blir alltid like god!

Ingredienser og fremgangsmåte til 3-4 personer:

Vann ut klippfisken  8-10 timer eller etter ønske.

Ca 600 gram  klippfiskbiter kokes i vann på høyde med fisken i en kasserolle ca 5 minutter.

Sil av vannet og bruk kokevannet sammen med melk til å lage en hvit “fiskebollesaus”. Smak til med pepper, noen skiver hvitost og en skvett matfløte. Sausen blir salt nok av smaken på kokevannet fra fisken. Du kan bruke løk eller hvitløk eller begge deler i sausen hvis du ønsker det. Mengde saus ca 7 dl.

Bland klippfiskbitene i den hvite sausen og sett dette til side.

Skrell 5-6 store poteter eller flere hvis potetene er små. Skjær potetene i tynne staver. Bruk ei stor stekepanne, ha i olje og fres potetstavene gylne og smak på en potetbit om de er gjennomstekte.

Smør en ildfast form på ca 20 X 25 cm.

Legg de stekte potetstrimlene opp i formen først.

Tøm sausen med klippfisken over potetene.

Legg osteskiver på toppen

Gratiner klippfiskretten på 200 grader i 20-25 minutter midt i ovnen til den er gyllen.

I mens klippfiskretten gratineres i ovnen så kan du lage tilbehør som f eks stekt flesk eller bacon, og kokte grønnsaker som brokkoli, gulrøtter, kålrot og blomkål.

Her ser du trinn for trinn:

gratinert klippfisk

Velbekomme!

 

gratinert klippfisk2

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s