Mitt beste julebrød

julebrød

JULEBRØD (3 stk)

2 liter hvetemel

200 gram sukker

1 ts kardemomme

150 gram smør

6 1/2 dl melk

50-75 gram gjær

1 pk rosiner (250 gram)

(50-100 gram sukat hvis du ønsker det)

1 egg til pensling

200 grader/40 minutter/stekebrett

Lag vanlig gjærdeig. Gjem litt mel til slutten, deigen skal være litt løs, men likevel så fast at den slipper bollen når du mikser. Hev deigen godt til nesten dobbelt størrelse. 

Del deigen i tre biter. Fordel rosinpakken til de tre julebrødene. Elt rosinene inn i deigen, og form deigemnene til tre runde julebrød. Forsøk å få rosinene godt inn i deigen, men litt rosiner vil nok stikke frem uansett, det gjør ingenting.

Legg de to runde brødene  på et brett med bakepapir i hvert sitt hjørne, og det tredje brødet på et annet stekebrett. Trykk julebrødene litt ned på midten før heving.

Dekk med et bakeklede og hev brødene til nesten dobbelt størrelse.

Pisk sammen en eggeplomme og 3/4 dl vann til pensling av julebrødene like før steking.

julebrød1

 Julebrød skal være litt mørke i fargen, men ikke se brente ut. Hvis du synes de blir mørke, kan du dekke til med et bakepapir de siste fem minuttene av steketiden.

Tips:

Du kan lage disse brødene i avlang form hvis du vil – tradisjonene er forskjellige.

julebrød2

Her hos oss må julebrødene være runde, litt mørke i fargen og med masse rosiner til frokostene i julen – lykke til hvis du vil prøve oppskriften på julebrød!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s