Mos av rotgrønnsaker

rotmos2

 

Rotmos smaker godt til både hverdagsmat og festmat!

Du kan lage rotmos av f eks bare søtpoteter, eller så kan du blande flere rotgrønnsaker slik som jeg har gjort her – og plutselig så har du en liten spennende  vri på hverdagsmaten!

På bildet under ser du hva jeg brukte i min rotmos i dag som tilbehør til fiskekaker og stekt løk. Pastinakk har en mild smak, så jeg brukte hele pastinakken. Så brukte jeg halvparten av ei middels kålrot og en halv middels selleri.

Slik gjør du:

Skrell alt og skjær i biter.

Kokes i lettsaltet vann 30 minutter eller til bitene er myke.

Lag rotmos – grov eller fin. For finere konsistens må du bruke en stavmikser.

Lag ønsket konsistens og smak til med en fløteskvett eller melk, salt og pepper.

Rotmos

Den litt grovere konsistensen smakte kjempegodt til torsdagens fiskekakemiddag – prøv gjerne rotmos til kjøtt – og fiskerettene i julen hvis du har lyst!

rotmos1

Tips: Hvis du vil drikke eller bruke den næringsrike gode kraften etter kokingen, så kan du ha salt i rotmosen etter kokingen, når du likevel smaker den godt til. Rotmoskraften kan du bare la stå i kjøleskapet og f eks drikke den som et ekstra næringstilskudd nå i mørketiden eller bruke den i suppe, saus osv.

Lykke til !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s