Kokosmakroner

kokosmakroner

 Kokosmakroner kan lages med hele egg eller bare med eggehviter. I denne oppskriften er det brukt hele egg fordi det er akkurat denne sorten som faller i smak her hos oss.

KOKOSMAKRONER

2 store egg eller 3 små

2 dl sukker

250 gram kokosmasse

1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver

4 ss potetmel

20 – 25 stk / ca 180 grader / 10-15 minutter / stekebrett med bakepapir / midt i ovnen / avkjøles på rist

 FREMGANGSMÅTE:

Pisk eggene først et par minutter. Ha i sukker, og pisk videre til en lys og luftig eggedosis.

Sikt det tørre utenom kokosmassen opp i eggedosisen. Pisk det tørre inn i eggedosisen. Rør forsiktig kokosmassen inn i kakerøren med en slikkepott helt til slutt.

Dekk to stekebrett med bakepapir. Sett topper av røren utover brettene med to teskjeer. Beregn litt mellomrom, for de flyter litt utover. Hos meg blir denne mengden kakerøre ca 1 1/2 stekebrett med kokosmakroner, det kommer an på hvor store du vil ha dem. 

Pass på under stekingen at kokosmakronene ikke blir for brunstekte, de skal være gylne.

 Avkjøl kokosmakronene helt før du legger dem i tett boks.

Havremakroner

 Lykke til!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s