Trylle-salat

trylle-salat 1

Trylle-salat er en salat som du kan variere på flere måter!  

Du starter alltid med å lage en basis som inneholder squash, ferske rødbeter, rød løk og pinjekjerner som bakes i en ildfast form i ovnen. Dette avkjøles ei stund, og så er tiden inne for å trylle!

Ingredienser til 4 personer:

BASIS:

3 ferske rødbeter

2 rødløk

1 liten squash

1 ss pinjekjerner

2-3 ss olivenolje

1 klype Maldonsalt før servering

 SLIK GJØR DU:

Skrell ferske rødbeter og skjær i små terninger a la sukkerbiter. Skjær squash i skiver. Skjær rød løk i båter. Legges i ildfast form sammen med pinjekjerner og olivenolje.

Bakes på 180 grader i 20 minutter. Avkjøles helt.

Hvis du skal bruke forslag nr 3, så kan du koke pastaskruer og avkjøle dem.

Ta fram ei egnet skål eller fat. Legg bladsalat utover, og legg basisen oppå. Hva velger du videre? Tryll i vei!

Her har jeg brukt forslag nr 2, med bønner, salat og chevre.

Et lite dryss maldonsalt på toppen før servering – brød eller rundstykker smaker godt til denne salaten.

Trylle-salat

VALGFRITT :

Forslag 1 : Basis + pastaskruer, chevre, kapers, sukkererter og bladsalat

Forslag 2 : Basis + chevre, bladsalat og kokte bønner

Forslag 3 : Fetaost i biter, pastaskruer, bladsalat og tynne gulrotstrimler

Trylle-salat 2

LYKKE TIL!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s