Trylle-salat er en salat som du kan variere på flere måter!
Du starter alltid med å lage en basis som inneholder squash, ferske rødbeter, rød løk og pinjekjerner som bakes i en ildfast form i ovnen. Dette avkjøles ei stund, og så er tiden inne for å trylle!
Ingredienser til 4 personer:
BASIS:
3 ferske rødbeter
2 rødløk
1 liten squash
1 ss pinjekjerner
2-3 ss olivenolje
1 klype Maldonsalt før servering
SLIK GJØR DU:
Skrell ferske rødbeter og skjær i små terninger a la sukkerbiter. Skjær squash i skiver. Skjær rød løk i båter. Legges i ildfast form sammen med pinjekjerner og olivenolje.
Bakes på 180 grader i 20 minutter. Avkjøles helt.
Hvis du skal bruke forslag nr 3, så kan du koke pastaskruer og avkjøle dem.
Ta fram ei egnet skål eller fat. Legg bladsalat utover, og legg basisen oppå. Hva velger du videre? Tryll i vei!
Her har jeg brukt forslag nr 2, med bønner, salat og chevre.
Et lite dryss maldonsalt på toppen før servering – brød eller rundstykker smaker godt til denne salaten.
VALGFRITT :
Forslag 1 : Basis + pastaskruer, chevre, kapers, sukkererter og bladsalat
Forslag 2 : Basis + chevre, bladsalat og kokte bønner
Forslag 3 : Fetaost i biter, pastaskruer, bladsalat og tynne gulrotstrimler
LYKKE TIL!