Grove pitabrød

pitabrød

Pitabrød er nydelige brød som kan fylles med akkurat det du liker!

De er kjempegode med karbonader, fiskekaker, skalldyr og alle typer salater. Du kan bruke dem til nistemat, raske middager, kveldsmat eller til enkle lunsjretter slik som jeg har gjort i dag og fylle dem ganske enkelt med egg, tomater og majones.

Det er bare fantasien som begrenser bruken av deilige pitabrød!

Alle ingrediensene i pitabrød er det lett å skaffe økologisk, disse er bakt av økologisk speltmel.

GROVE PITABRØD ( 10 stk)

Dag 1:

3 dl vann

200 gram sammalt fin spelt

1 gram gjær

Blandes til en løs deig som skal stå tildekket over natten, eller fra morgenen til kvelden.

Dag 2:

3 dl lunkent vann

1 ts havsalt

1 ss rapsolje

400 siktet speltmel

Fremgangsmåte:

Ta halvparten av melet i en bolle. Tilsett salt, olje, vann og deigen fra dag 1 og bland godt. Tilsett resten av melet gradvis, mens du elter deigen 8-10 minutter til en smidig deig.

La den ferdige deigen hvile 15 minutter.

Ta frem stekebrett og bakepapir. Del deigen i ti biter. Trill ut boller og fordel dem med god avstand utover stekebrettene.

La bollene hvile 15 minutter.

Klem utover eller kjevle hver bolle flat til passe størrelse ( se bildene)

Heve i 30 minutter.

Stekes på 160 grader i varmluft i 10 minutter.

Steking uten varmluft er 200 grader i 10 minutter.

pitabrød1

Pitabrødene ble lette og hadde en luftlomme i midten slik pitabrød skal være. De skal skjæres halvveis gjennom og så legges pålegg/fyll inn i pitabrødet.

pitabrød3

LYKKE TIL MED GROVE PITABRØD!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s