Eplekake med vaniljefyll

eplekake med vaniljefyll4

Eplekake med smaken av det lille ekstra!  

Den er enkel å lage, lett å frakte med seg og ganske rask å spise opp faktisk..og så er den fristende, delikat og superlekker å se på!

Slik gjør du:

MØRDEIG:

125 gram smør

125 gram sukker

1 egg

250 gram hvetemel

1 ts bakepulver

FYLL:

3-4 epler 

1 eller 1 1/2 boks ferdig vaniljekrem (etter ønske)

sukker

kanel

 

HUSK: 175 grader/45 minutter/26 cm form/ nederste rille. Den skal være gyllen etter steking.

eplekake med vaniljefyll

FREMGANGSMÅTE:

Smør en kakeform på 26 cm.

Bland alt det tørre. Tilsett egget og kna alt sammen til en deig. Del deigen i tre deler, legg den ene delen til side for å bruke den senere som gitter på kaken. Resten fordeles i kakeformen- i bunnen, og 2/3 høyde opp mot kanten i formen. Settes til side.

Skrell 3-4 epler. Del dem i tynne båter eller enda litt mindre biter. Legg eplebitene utover oppå deigen i kakeformen. Strø over sukker og kanel etter smak. Fordel vaniljekrem over tilslutt slik at det dekker kaken – jeg bruker 1 1/2 boks Piano vaniljekrem, men du kan lage din egen hvis du vil.

Tilslutt trilles lengder av den siste tredjedelen av mørdeigen, og legges oppå kaken som gitter. (se bilde)

TIPS: Jeg brukte en gaffel og trykte deigen jevnt ned langs kanten tilslutt (se bilde over)

eplekake med vaniljefyll1

Server kaken med vaniljeis eller pisket fløtekrem.

eplekake med vaniljefyll2

Her ser du min kake pyntet til fest med en basilikumblomst.

eplekake med vaniljefyll3

Lykke til med DIN eplekake!

eplekake med vaniljefyll5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s