Vegetarisk gryterett med bønner og quinoa

 

vegetar

Først litt om quinoa : Quinoa kommer fra Sør-Amerika og kalles ” Inkaenes gull” fordi det er så næringsrikt. Quinoa har høyt fiberinnhold, høyt innhold av vitamin B1, B6 og mineralene magnesium, jern, kalium og sink. Quinoa er rik på protein og naturlig glutenfri. Quinoa kan brukes som ris og du kan bruke den i supper, salater og gryteretter.

Skylles og kokes etter anvisning på pakken – ca 10-15 minutter.

004

Til en gryterett er det smakfullt med rotgrønnsaker, slik som denne nydelige blandingen med forskjellige beter.

019

Polkabeter, gulbeter og rødbeter. (Obs MOA)

vegetar1

Jeg skulle bare lage til 2 personer, her er litt av ingrediensene. Du trenger en boks hermetiske bønner, vegetarisk buljong, quinoa, olivenolje og krydder i tillegg.

vegetar2

Skjær opp et stykke kålrot, 2-3 gulrøtter, 1 løk, 1-2 beter, 2-3 poteter, en bit søtpotet, litt blomkål og brokkoli. Beregn mengde etter antall personer og matlyst!

Legg alt i en gryte, utenom blomkål, brokkoli og søtpotet. Tilsett 1-2 ts vegetarisk buljong, 1 ts olivenolje, 4 dl vann og 2 dl quinoa. La alt småkoke ca 10 minutter, tilsett resten av grønnsakene og kok videre til grønnsakene og quinoa er blitt myke. Smak til med pepper og eventuelt litt mer salt, og rør inn hermetiske hvite bønner(Gogreen) eller egne fredigkokte fra fryseren.

vegetar3

Polkabete smaker utrolig godt og ble lekkert i denne retten!

vegetar4

Tips: Til en slik enkel vegetarrett kan du bruke det meste som du har i kjøleskapet, men det er fint å ha en basis av f eks gulrot, kålrot og løk fordi det gir ekstra god smak. Pass på koketiden, ikke kok for lenge, men slik at grønnsakene er hele – med litt tyggemotstand. En slik rett kan varieres etter årstiden, og er en fullverdig middagsrett som inneholder proteiner, fett og karbohydrater, og er godt balansert på grunn av sitt høye innhold av vitaminer og mineraler.

Lykke til!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s