Ovnsbakt paprika

paprika

Ovnsbakt paprika kan brukes på forskjellige måter. Den kan brukes i kjøtt- og fiskeretter, i salater eller bare som en egen rett på tapasbordet. Paprika som har vært i ovnen får en mild og søtlig smak. Det er fint å bruke paprika i forskjellige farger, det blir delikat og fargerikt på bordet.

Her har jeg laget ovnsakt paprika som en egen rett til tapasbordet .

paprika1

Fremgangsmåte til 4-5 personer:

Sett ovnen på 225 grader.

3 store paprika  deles i to og renskes for frø og hinner. Legges med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir. Slik skal de stå i ovnen en 1/2 time – uten aluminiumsfolie. Etter ei stund blir de litt brent og skinnet løsner så vidt og bobler seg.

Ta brettet ut av ovnen etter en 1/2 time og dekk til med aluminiumsfolie med en gang. Sett brettet til side for avkjøling.

paprika2

På avkjølt ovnsbakt paprika løsner skinnet lett. En enkel måte å bruke den på er å skjære den i tykke strimler, og legge den utover et fat. Litt olje på toppen og et lite dryss med havsalt, så har du en nydelig tapasrett.

Litt vanskelig å oppdage mine paprikastrimler på bildet, men du skimter dem så vidt som et fargerikt innslag bak det gule fatet.

paprika3

Lykke til!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s