Pavlova

pavlova

Det er mange typer pavlova. Her er et eksempel på en veldig enkel type pavlova med marengsbunn, vaniljekrem og friske bær fra butikken. Den er superrask å lage, for av og til er det nettopp det vi behøver – nemlig noe enkelt og ukomplisert som gjestene liker så godt at det forsvinner lynraskt fra kakefatet!

ENKEL PAVLOVA:

Sett ovnen på 150 grader. Kle bunnene i to former på 24 cm med bakepapir. Oppskriften er til to bunner. Det blir to kaker som du ser på bildet over, eller en kake hvis du vil ha to lag marengs med vaniljekrem i midten. Å lage to marengsbunner som du pynter med vaniljekrem og bær (på bildet over) er supert til et større selskap. Bunnene kan lages i forveien, og pyntes like før kaffen serveres. Vil du kun lage en enkel kake som på bildet, da kan du halvere oppskriften. 

MARENGSBUNN (2 stk)

4 egg

2 3/4 dl sukker

1 ts eddik

Skill eggene nøyaktig, det må ikke være eggeplomme  blandet i eggehviten. Pisk først eggehvitene 4 min. Ha i sukkeret, og pisk videre til du har en stiv marengsmasse. Ha i 1 ts eddik, og pisk godt før du avslutter piskingen.

Fordel marengsen i to papirkledde former. Flat den utover med slikkepotten. La det være litt avstand til formkanten, fordi marengsen utvider seg i bredden og hever seg i høyden.

Stek hver bunn midt i ovnen i ca 50 min på 150 grader – den blir svakt gyllen.

Avkjøles og pyntes like før servering. Bruk et lekkert fat med kant, dette er en kake som tar seg flott ut på stettfat.

Til en slik enkel pavlova bruker jeg vaniljekrem i pakke, eller pulver uten koking som lages etter anvisning på pakken. Bland med pisket fløtekrem. Bær etter ønske og årstid.

Under ser du eksempel på at pavlova kan være mer avansert også.  Hvis du vil prøve noe annerledes kan du forsøke porsjons-pavlova og andre frukter som pynt – mulighetene er mange!

Men enkel pavlova a la Humlehagen smaker utrolig godt det også, og det blir en lekker kake som ikke krever så mye tid å forberede i en travel hverdag.

pavlova1

LYKKE TIL!

 

1 thought on “Pavlova

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s