Denne linsesuppen er et lite fyrverkeri og et energiboost..av farger, dufter, næringsstoffer og matglede! Du trenger noen spesielle krydder som du kanskje ikke bruker til vanlig, men det er virkelig verdt det !
Du kan finne mye spennende i asiatiske butikker – så ta en titt!
Jeg har brukt tørket chili i “min” linsesuppe, i oppskriften står det chilipulver.
I oppskriften brukes betegnelsen kryddermål (krm) – dvs at 1 teskje = 5 krm.
Ingredienser:
1 middels gul løk (hakket)
2 krm spisskummenfrø
2 krm koreanderfrø
2 fedd hvitløk (hakket)
2-3 gulrøtter (hakket i små biter)
50 – 100 gram sellerirot hakket i små biter – mengde er en smaksak
14 dl vann
2,5 dl røde linser – gjerne økologiske
1 krm chilipulver
1 krm malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 laurbærblad
ca 3 ss buljongpulver ( obs mengde – det kommer an på hvilken type buljongpulver – begynn med halvparten og smak deg fram)
eventuelt litt salt ( smaksak)
Fremgangsmåte:
Surr løken myk i litt olje. Ha oppi frø, hakket hvitløk og fres dette i ca 2 minutter. Tilsett resten – bortsett fra salt, og vent med litt av buljongpulveret til du får smake deg fram. La suppen koke i 20 minutter. Suppen kan jevnes noen få sekunder med en stavmikser – men personlig så hakker jeg alt smått, og liker den best uten å bruke stavmikseren.
Et persilledryss før servering er nydelig..og godt!
Herlige ingredienser! Denne suppen er svært næringsrik og inneholder proteiner, fiber, jern, andre mineraler, B vitaminer, folsyre og ja – den er egentlig proppfull av supernæring for kropp og sjel!
Du kan også fryse suppen i porsjoner – ta den med deg og varme den der du er – hva med linsesuppe og godt brød i lunsjen?
Lykkelig linsesuppe – som får kroppen til å smile og genene til å juble!
Noe for deg?
1 thought on “Linsesuppe”