Langpannekake

kake4.JPG

 

Ingredienser:

100 gram tørrgjær

6 dl melk

170 gram smeltet smør

150 gram sukker

2 egg

2 ts kardemomme

700 gram hvetemel

 

kake

 

Strøes på toppen etter heving:

150 gram malte/finhakkede mandler

6 ss perlesukker

revet skall av 1 sitron

 

kake2

 

Fremgangsmåte:

Rør gjæren ut i lunken melk.Tilsett smeltet smør, sukker, egg, kardemomme og hvetemel.

Kakerøren blir en meget løs gjærdeig. Helles i smurt langpanne, størrelse ca 30×30 cm.

Heves 45 minutter.

Mens kaken hever seg, blandes perlesukker, malte mandler og raspet sitronskall.

Strø blandingen over deigen like før steking.

Kaken stekes på 225 grader/15 minutter.

Når kaken er lunken, deles den i biter til servering eller fryses ned og tines i stekeovnen.

 

kake5

Lykke til!

1 thought on “Langpannekake

Leave a comment