Ingredienser:
100 gram tørrgjær
6 dl melk
170 gram smeltet smør
150 gram sukker
2 egg
2 ts kardemomme
700 gram hvetemel
Strøes på toppen etter heving:
150 gram malte/finhakkede mandler
6 ss perlesukker
revet skall av 1 sitron
Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i lunken melk.Tilsett smeltet smør, sukker, egg, kardemomme og hvetemel.
Kakerøren blir en meget løs gjærdeig. Helles i smurt langpanne, størrelse ca 30×30 cm.
Heves 45 minutter.
Mens kaken hever seg, blandes perlesukker, malte mandler og raspet sitronskall.
Strø blandingen over deigen like før steking.
Kaken stekes på 225 grader/15 minutter.
Når kaken er lunken, deles den i biter til servering eller fryses ned og tines i stekeovnen.
Lykke til!
1 thought on “Langpannekake”