Nystekte scones er nydelig til frokost eller lunsj – eller så er det også en populær overraskelse til kveldsmaten!
Det går veldig raskt å lage scones!
Ingredienser til 16 biter scones:
1/2 l grov sammalt hvete
1/2 l hvetemel
5 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 ts salt
5 ss mykt smør
3-4 dl melk
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 240 grader.
Ta fram to stekebrett med bakepapir.
Bland sammen alt det tørre. Smuldre det myke smøret i det tørre. Elt deigen lett sammen til den blir jevn – ikke kna for mye. Deigen blir løs, men skal gå an å forme lett med litt mel på fingrene.
Del deigen i fire. Klapp hver del rund direkte på stekebrettet – det blir fire runde “kaker” på ca 12-14 cm i diameter som du plasserer hjørne mot hjørne på stekebrettet ditt.
Før du setter brettene inn i ovnen, prikk hver “kake”med en gaffel – og del hver “kake ” i fire biter – skjær med en kniv eller et pizzahjul bare nesten gjennom deigen – de kan brytes fra hverandre når de er ferdig stekte.
Scones stekes til de er gylne – litt god farge, men ikke brune.
240 grader/ca 10 minutter/2 stekebrett med bakepapir.
Scones skal serveres nystekte – gjerne lunkne – med kaffe, te, ost og syltetøy.
Hvis du vil overraske noen, så kan du skrive forbokstaven eller tegne et hjerte slik som jeg har gjort her med en skarp kniv like før du setter brettene inn i ovnen – og gjestene dine?
De føler seg ekstra velkommen til bords!
Lykke til med scones!