Spirer i matlagingen

spirer

Spirer av forskjellige frø og bønner er gode på smak og proppfulle av gode næringsstoffer! 

spirer1

Disse spirene er blandingsfrø, som har spiret på kjøkkenbenken en ukes tid. Daglig har de vært skyllt 2-3 ganger med kaldt vann. Nå er de ferdig spiret, og skal oppbevares i kjøleskapet 5-6 dager.

Spirer består av den konsentrerte næringen fra frøet, og har et mye høyere innhold av mineraler og vitaminer enn ferdig utviklede planter. Blant næringsstoffene i spirede frø er proteiner, fettsyrer, klorofyll, vitamin C og kostfiber.

Spirer kan brukes rå eller dampet, i salater, supper, i wok og som pålegg – eller bare spises som de er.

spirer2

Her skal spirene brukes i en grønnsak-omelett.

Grønnsaker etter ønske stekes forsiktig i rapsolje. Krydres. 2 egg vispes, og tømmes over grønnsakene til slutt. Omeletten er ferdig når den er stivnet på toppen. Legges på et fat.

spirer3

Tomater, avokado og spirer på toppen.

spirer5

Spiring er en hyggelig hobby i kjøkkenet, gir spennende smaker og næringstilskudd i matlagingen. Noe for deg?

Du kan lese om forskjellige frø her. 

spirer4

Lykke til!

Advertisements

One thought on “Spirer i matlagingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s