Mozzarellasalat med fiken

Fiken

En enkel, fargerik og smakfull salat som er et vakkert syn med sine knallfarger på tapas – eller koldtbordet!

Kjøp ferske blålilla fiken som er saftige og har den gode søte fikensmaken. Til et fat sammen med flere retter skulle det være nok med 4 ferske fiken, og ca 250 gram mozzarellaost. (se bilde over)

Bruk et serveringsfat som fremhever rettens vakre farger. Skjær mozzarella i skiver, og legg osten utover fatet. Skjær fiken i skiver og legg alt lagvis på et fat – jeg legger en fikenskive på hver osteskive, og beregner ca to stk pr person.

Strø nykvernet pepper og maldonsalt over, og drypp litt av din beste olivenolje over på toppen. Olivenoljen må være fersk og god! Helt til slutt smaker det godt med et lite dryss fersk eller tørket mynte.

Under ser du mine fiken – noe så fristende og lekkert – vi spiser jo litt med øynene også!

fiken1

TIPS: Lag denne salaten i siste liten, og sett den på bordet som en fargerik overraskelse – det tar bare noen minutter å lage den til mens gjestene dine skravler litt imens –  og den er aller best nylaget!

fiken2

Lik gjerne Humlehagemat sin egen facebookside, og få oppdateringene her.

Lykke til med høstens tapas!

Leave a comment