Birgit`s hveteboller

boller

Dette er oppskriften på min mors hveteboller som ble brukt hjemme hos oss i min barndom. Disse bollene blir lette, og er ikke fullt så søte på smak som den andre bolleoppskriften som finnes her på Humlehagemat. Bollene smaker like godt med syltetøy, som med gode oster og salt pålegg.

Oppskriften:

1/2 kg hvetemel

50 gram sukker

1 egg

50 gram smør

50 gram gjær

3 dl melk

kardemomme etter smak

Fremgangsmåte:

Lag vanlig gjærdeig som heves til dobbelt størrelse.

Trill ut boller. 8 store boller eller 14-16 små. Hev bollene til nesten dobbelt størrelse. Pensles med egg eller melk.

Stekes på 240 grader/8-10 minutter.

boller1

Lykke til!

Advertisements

1 thought on “Birgit`s hveteboller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s