Pasta med salvie

pasta2

Noen ganger kommer du kanskje småsulten hjem – og så har du ikke så mye spennende i kjøleskapet ditt – men kanskje du har pasta?

Jeg har alltid liggende et par pakker med økologisk fullkornspasta.

Så er du kanskje som meg en liten kjøkkenvindu “farmer” – som stadig har stående urter som du kjøper med fra butikken i vinduet ditt – men vet ikke helt hva du skal bruke dem til?

F eks salvie.

Det er en urt med litt kraftig, men spennende smak!

Noen ganger er det akkurat nok – med litt urter, ekte smør, din aller beste olivenolje, god parmesan og ja – egentlig bare pasta!

Ingredienser:

smør

olivenolje

parmesan

kokt fullkornspasta – følg porsonsanvisning på pakken

noen salvieblader

nykvernet pepper

maldonsalt

Fremgangsmåte:

Smelt en smørklatt i ei romslig stekepanne. Legg generøst med hakket salvie i pannen hvis du er vant med smaken, eller 3-4 hakkede salvieblader. Ha oppi stekepannen ei spiseskje eller to med olivenolje, og la alt surre  i pannen mens du venter på at pastaen blir ferdig kokt – kok den passelig al dente – det betyr litt fast i midten. Legg godt avsilt pasta over i stekepannen med salviesmør og olje og bland alt godt sammen. Legg pastaen over på en pastatallerken, ha rikelig med nykvernet pepper, ei klype maldonsalt og parmesanost over.

pasta1

Tips når du koker pasta:

Rikelig med kokende vann. Ha salt i kokevannet – ikke olje. Underkok pastaen med to minutter, da blir den “al dente”. Ha alltid sausen klar i ei panne ved siden av pastagryten. Tøm pastavannet raskt av. Ikke skyll pastaen i kaldt vann. Vend alltid pastaen raskt inn i sausen. Spar litt av pastavannet – det inneholder stivelse hvis du plutselig skulle måtte spe sausen!

Bruk gjerne parmesan på pasta – men den må være mild, god og nyraspet – bruk aldri pulver – det smaker etter min mening ikke spesielt godt.

På pastaretter av fisk og skalldyr bruker jeg ALDRI parmesan – ok, det er jo selvfølgelig ikke ulovlig – men italienerne bruker det ikke!

Så  heter det  alle må sitte ved bordet når pastaen går i vannet – for pastaen?

Den venter ikke på noen!

pasta4

Du sitter vel litt småsulten og klar ved bordet? For pastaen venter ikke på noen!

Lykke til med pasta og salvie – eller favoritt-urten din –  fra vinduskarmen!

pasta

Leave a comment