Kålrotbiff

Kålrotbiff

Savner du et vegetarisk måltid innimellom? Helt uten kjøtt eller fisk – men med bare gode og fiberrike grønnsaker?

Det kan være utfordrende, spennende og moro å lage en vegetarisk middag i uka, men det er så absolutt ikke vanskelig!

I dag har jeg laget kålrotbiff med stekt løk, stekte poteter, gulrøtter og blomkålmos – det smakte veldig godt!

Fremgangsmåte:

Stek en blanding av rød og gul løk gyllen, og sett løken til side.

Beregn ca 2 litt tykke skiver kålrot pr person. Kok kålrotskivene 7-8 minutter i lettsaltet vann, ta skivene opp av vannet og la de renne av seg eller legg dem på et tørkepapir.

Smelt smør i en stekepanne og brun kålrotskivene et par minutter på hver side. Bruk en peppermix eller et yndlingskrydder du har under stekingen, før du legger løken på toppen.

Tilbehør:

Tilbehør kan være det du ønsker – f eks akkurat det du liker å spise sammen med vanlig biff! I dag så hadde jeg kokt moset blomkål tilsatt salt, pepper og en liten fløteskvett. I tillegg stekte jeg små nypoteter med gulrotbiter – men her kan du bruke fantasien og det du har i kjøleskapet.

Forslag:

En god saus, potetstappe, stekt sopp, fløtegratinerte poteter eller annen grønnsakmos – prøv deg fram!

Kålrotbiff2

Lykke til med et vegetarisk måltid i uka – rimelig, enkelt, næringsrikt og godt!

Kålrotbiff1

 

 

 

Leave a comment